Bolja ja uz ulja

Mirisi su obilježili cijeli moj život. Sinestet sam od rođenja, tako da za mene mirisi imaju boje, boje imaju osjećaje i tako u krug i unatrag. Već sam ranije pisala o mirisima, ali sada ću pričati o konkretnim mirisima. Onima koji su pretvorena u ulja, tako da po zimi možemo u džepu nositi proljeće, a i u samoći svoje sobe otputovati na drugi kontinent ili se vratiti u budućnost.

Ulja o kojima pričam nisu mirisna, već eterična. Mirisna ulja izbjegavajte u širokom luku, kao i mirisne svijeće, jer u njima nije zaustavljena ruža u cvatu, već je miris dobiven kemijskim, sintetskim postupkom. Stavljanje takvih mirisa u difuzore šteti svima. I difuzoru i vama.

Ulja o kojima pričam nisu krišom razrijeđena s baznim uljima (bademovo, kokosovo i sl.) kako bi se prodavala po povoljnijim cijenama. Jer time se možda trenutno osjećate kao da ste uštedjeli, ali dugoročno ste izgubili. Dvostruko. Kako je moj tata govorio:

Nisam tako bogat da kupujem jeftino.

SK s Aria difuzorom

Ulja o kojima pričam su 100 postotne čistoće. To su ulja vrhunske kvalitete koja sukladno tome imaju visoko – terapeutska svojstva. Na tržištu su prisutna preko 25 godina i imaju visoke standarde (uskoro više o tome) u uzgoju i proizvodnji. Osobno, osim činjenice da su ulja odlična, najviše mi se svidjela strogost firme, kao i transparentnost. Naime, proces proizvodnje ulja se nadzire od samog početka, odnosno od kvalitete sjemena, pa do berbe, destilacije i stavljanja u bočice. Tako i prodaja preko interneta nije tu bez razloga, već omogućava da se i samo skladištenje obavljaju u kontroliranim uvjetima, a ne da se distribuira po trgovinama i možda skladišti u različitim uvjetima. Također svatko može doći prošetati po njihovim farmama i pregledati proces uzgoja i proizvodnje. Nama najbliža je ona u Dugopolju, gdje se uzgaja smilje. To je još jedna meni draga stavka, što se pazi se da se svaka biljka uzgaja u svom prirodnom okruženju.

I ne, ulja o kojima pričam nisu jedina kvalitetna ulja na svijetu. Ali meni jesu. Nakon godina iskušavanja raznoraznih ulja i nešto manje godina izučavanja Young Livinga, dala sam mu šansu. I ostao je na mojoj polici kao apsolutni favorit. Kvaliteta, sigurnost, zajednica, pristupačnost, program vjernosti…sve su to stvari koje su me prikovale za ovaj brand.

A ZAŠTO SAM SE ODLUČILA NA ULJA?

Eeee, to je tema za sasvim jedna drugi post. Ponekad vjerujem da kroz moje žile teče klorofil, da me vjetrovi ne lome, a kiše me hrane. Odrasla sam kao jedno s prirodom i od malih nogu skupljala bilje, knjige i savjete seoskih bakica o njima. Ovo je moj povratak ka korijenima. Ovo sam ja. Ovo smo svi mi. Sklad s prirodom koja jesmo. Da ju nježno tretiramo – njome. Jer život, kao i priroda, su ciklički.  Oduvijek sam bježala od umjetnog i toksičnog: lijekova, ljudi, osjećaja, proizvoda, hrane, zraka.

Ipak, s vremenom je došao dodatni plus, a to su moja djeca. Želim im pružiti zdravlje i temelj za budućnost. Jer tako se rješavaju ekološki problemi. Tako se stvara bolja budućnost – dobrim odgojem djece, a djeca uče primjerom. Ako ne znate o čemu pričam, samo pročitajte poleđinu raznoraznih artikala, od dječjih šampona, plastičnih posudica pa do čokoladnog namaza.

Ne možemo sagraditi Rim u jednom danu, ali ako nikada ne počnemo slagati cigle, zauvijek ćemo ostati na istom, praznom mjestu.

Na svakom je da učini svoja istraživanja, da odluči u svoje ime. Ja sam tu da odgovorim na pitanja i skratim vrijeme odlučivanja i istraživanja. Bez obzira na krajnju odluku.

ŠTO DOBIVATE U STARTER KIT-U (SK)

DIFUZOR

I ne, uljne lampice na svijeću nisu adekvatna zamjena, čak štoviše – izuzeto su loša. Nije svaki difuzor isti. Treba obratiti pažnju na nekoliko stvari. Kvadraturu koju obuhvaća, koja mu je jačina, da li je atomizer i da li je i ovlaživač zraka.

Možete birati između nekoliko difuzora u početnom setu, a  to su:

Dewdrop – moja topla preporuka za ovaj difuzor inspiriran kapljicama jutarnje rose. Riječ je o malenom, laganom i jakom difuzor (15w, obuhvaća 30m kv), atomizeru i ovlaživaču zraka koji je izrađen od čvrste plastike. Zbog tih odlika možete ga seliti iz prostorije u prostoriju (iz grada, države) ili posuditi nekome. Također je siguran za obitelji s malom djecom, jer neće se razbit ukoliko ga se djeca dočepaju. Ima na sebi dva gumba, jednim birate opciju rada od 5, 8 ili 10 sati u komadu, a drugim birate između 11 LED opcija svjetla.

Cijena Starter Kita s Dewdrop difuzorom je 177, 19€ + poštarina 12,5€.

SK s Dewdrop difuzorom

Desert mist – također od plastike, ali sasvim drugačijeg, orijentalnog dizajna. Malo je nezgodniji za prenošenje, ali nije nemoguće. Ostalo je isto kao i Dewdrop.

Cijena Starter Kita s Desert Mist difuzorom je 177, 19€ + poštarina 12,5€.

Aria – tiha patnja mnogih, difuzor sa staklenom kupolom i postoljem od bambusa. Uz nju dobivate i daljinski, a uz razne opcije rada, LED svjetla, dobivate i glazbu na izbor, jer je možete spojiti na mobitel pa puštati i svoju glazbu: punk, starogradska ili sladunjavi pop – na vama je izbor.

Cijena Starter Kita s Ariom je 287,81€ + poštarina 12,5€.

12 ETERIČNIH ULJA

Od čega je 6 samostalnih ulja i 6 blendova (mješavina različitih uja namijenjenih kao potpora određenoj situaciji). Odabir ulja u SK je osmišljen tako da se zaista radi o početnom setu s kojim možete izraditi bezbroj DIY receptića, zamijeniti hrpu štetnih proizvod u svom kućanstvu i utopiti sebe, stan i dušu u prirodnim aromama. Ujja koja dolaze u setu su:

LAVANDA

KOPAIBA

TAMJAN

LIMUN

NARANČA

PEPERMINT

THIEVES

R.C.

PURIFICATION

DIGIZE

PANAWAY

STRESS AWAY

Uz to dobivate i dva Ningxia (čita se Ningša, molim) napitka od goji bobica za podizanje imuniteta i užitka, da ga onako s ćefom gucnete nakon što instalirate i upalite svoj difuzor. Uz to dobijete mini bočice za uzorke ulja, ako ih želite nekome pokloniti i roller nastavak (jer ulja možete koristiti udisanjem, ali i topikalno, ukoliko ih primjereno razrijeđeno u baznom ulju). I još neke pica-boce kao katalog, kartice s uljima i njihovim svojstvima.

SK s Desert Mist difuzorom

Eh da, ulja i difuzor možete naručiti i zasebno, ali bi vas cijena ispala duplo veća, pa zato je SK idealno rješenje.

KAKO KUPITI

SK, kao i bilo koji proizvod YL-a, možete naručiti samo preko „nekoga“, tj. preko nečijeg linka. Moja preporuka da birate nekoga koga poznate ili kome vjerujete. Kupovinom preko linka postajete član YL-a i dobivate popust na buduće proizvode. Također, osoba od koje ste naručili proizvode postaje vaš mentor, dakle možete ga pitati za bilo što, tipa: A s čim da kombiniram ovo ulje, Jel’ mi bolje kokosvo ili bademove i sl.

Kada kupujete SK, bit će vam ponuđene dvije opcije: Opcija normalne narudžbe ili opcija programa vjernosti (tzv. ER od Essential rewards). Apsolutno ni jedna opcija vas ne obvezuje na nešto, dakle nema gnjavljenja i zivkanja, ej a nisi naručio. Ne, sve je na vama, možete odabrati izaći, ući, kupiti, ne kupiti u BILO kojem trenutku s NIKAKVIM penalima. Program vjernosti ide ovako:

Vi naručite za 50 bodova (PV, 1 PV je oko 1,3 €).) i zauzvrat dobijete kupljene proizvode, nagradne bodove i mogućnost zarade.

Win Win. Ne, Win win win. Prva tri mjeseca ER-a dobivate 10% nagradnih bodova od PV-a narudžbe (što je za 100 PV-a protuvrijednost oko 11 eura), Nakon 3 mjeseca, od svake narudžbe dobivate 20% bodova natrag, a nakon 24mj 25%. Ako preskočite jedan mjesec, vraćate se na 10 posto. I to je to. Nagradne bodove zamjenjujete za YL proizvode. Osim toga, nakon 3 mjeseca ER-a dobivate i ulje na poklon, i tako svaka slijedeća 3 mjeseca do godine dana. A ukoliko se nekom svidi vaš način život i poželi i on imati difuzor i ulja, date mu svoj link i zaradite proviziju od tog difuzora. O poslovnoj prilici ću pisati u nekom drugom postu, da ne duljim.

Načini plaćanja: jednokratno Visa, MasterCard i PayPal karticom.

Isporuka GLS dostavnom službom kroz 3-4 radna dana.

Kako naručiti svoj Starter kita UZ PROGRAM VJERNOSTI – Essential Rewards

 1. Klikni na ovaj link:   https://yl.pe/ctrj
 2. Odaberi “member”, pod državu označi “Croatia” (ili zemlju iz koje jeste), pa klikni “continue”.
 3. Moje ime i prezime (Tena Leko) bi ti trebalo iskočiti pod sponsor and enroller. U slučaju da se to ne dogodi, u polje sponsor i u polje enroller upiši ovaj broj 19917388 .
 4. Odaberi svoj Starter Kit.
 5. Idući korak ti nudi opciju učanjenja u Essential Rewards program. Ukoliko to želiš, klikni ‘yes’. Kada klikneš ‘yes’ pojaviti će ti se pitanje da li želiš da ti se ova narudžba računa kao tvoja prva er narudžba i tu klikni ‘yes’ da za svoj Starter Kit odmah dobiješ 10% natrag u obliku bodova! Ukoliko se ne želiš učlaniti u Essential Rewards, na opciju učanjenja klikni ‘no’ i preskoči idući korak.
 6.  Zatim slijedi planiranje tvoje iduće Essential Rewards narudžbe! Ovo je kao tvoja ‘lista želja’ i tu ćeš dodati stvari koje planiraš naručiti u budućnosti. Ništa od proizvoda koje tu dodaješ neće biti naplaćeni niti ih moraš naručiti, sadržaj ove košarice možeš mijenjati kako zaželiš. Klikni na ‘choose from product catalog’ i ‘customize my monthly order’ nakon čega će ti se otvoriti stranica na kojoj ćeš kliknuti ‘shop catalog’. U katalogu ćeš pronaći proizvode koje bi voljela naručiti u budućnosti(preporučam da dodaš Thieves Cleaner, Limetu, Cedar, pastu za zube…). Kad si završila s dodavanjem klikni ‘save monthly order’ i ‘next’. Nakon toga će te program vratiti korak unatrag gdje ćeš samo na dnu stranice kliknuti next.
 7. Zatim trebaš ispuniti sve svoje podatke (pod commissions staviti individual) i nastaviti dalje.
 8. U poslijednja dva koraka odabrati ćeš svoju shipping adresu kao i način plaćanja(Visa, MasterCard, PayPal).

I to je to! Kada tvoja narudžba bude zaprimljena, poslat ću ti mail dobrodošlice sa svim uputama, receptima i vodičem za početnike.

Narudžba Starter kita BEZ programa vjernosti

 1. Klikni na ovaj link: https://yl.pe/ctrj
 2. Odaberi ‘member’, pod državu označi ‘Croatia, jezik po želji i klikni ‘continue’.
 3. Moje ime i prezime (Tena Leko) bi ti trebalo iskočiti pod sponsor and enroller. U slučaju da se to ne dogodi, u polje sponsor i u polje enroller upiši ovaj broj  19917388 .
 4. Zatim možeš odabrati svoj Starter Kit i označiš koji želiš
 5. Ako ne želiš u nagradni program, klikni NO, skrolaj do kraja stranice i idi na slijedeći korak! Ukoliko želiš još nešto dodati u svoju košaricu, klikni ,continue shopping’. Otvoriti će ti se nas katalog i tu možeš pronaći sto god želiš dodati.
 6. Popuni sve svoje podatke, pod commissions stavi ‘individual’ i ‘agree to terms & conditions’i klikni enrollment checkout.
 7. Zatim trebaš ispuniti sve svoje podatke (pod commissions staviti individual) i nastaviti dalje.
 8. Zatim ćeš odabrati shipping (standard) i nakon toga način plaćanja: Visa, MasterCard ili PayPal.

I to je to! Kada tvoja narudžba bude zaprimljena, poslat ću vam mail dobrodošlice sa svim uputama, receptima i vodičem za početnike.

Narudžba BEZ Starter kita

U slučaju da ne želiš naručiti SK nego samo neke proizvode, preskačeš korak s biranjem starter kit-a i onda ako se želiš učlaniti u ER samo klikneš ‘yes’ i napuniš svoju košaricu, a ako želiš naručiti proizvode samo kao One Time Order, klikneš ‘no’ i onda ‘add more products’ nakon čega se otvara katalog, Dodaš proizvode koje želiš te završi narudžbu!

KONTAKT

mail: tenushm@gmail.com

IG: @tenushm

FB stranica: Wildflower life

Leave a Reply