• Home
  • /
  • Igre
  • /
  • Mega Blokovi za mega zabavu

Mega Blokovi za mega zabavu

Na ideju o recikliranja Mega Blokova došla sam razmišljajući kako cijeli život nešto slažemo i uživamo u tom procesu: bilo to slaganje riječi, kula, misli, slika.  A puzzle su jedna od svevremenskih igara slaganja, za ljude od 9 mjeseci do 99 godina. Pošto smo mi naše Mega Blokove kupili davno, oni već neko vrijeme stoje zabačeni u kutiji, a njihovo mjesto na tronu je zauzeo Lego duplo. I ne pušta. Neka mu. Pa, iako su se Mega Blokovi odužili na stotinu načina, pomislila sam da bi ih bilo zgodno ponovno uposliti dajući im novo ruho – ono puzzli. Kako? Lako.

Kad se male ruke sloze

Da spojite dva svijeta, treba vam neka slika: može biti fotografija iz časopisa, uništene slikovnice, rukom nacrtan crtež ili se

možete poslužiti ovim mojim besplatnim predlošcima.

Sliku izrežete, nacrtate, isprintate i date se u rezanje oblika koji odgovaraju Mega Blokovima koje želite koristiti. Zatim uzmete selotejp ili ljepilo i krenete lijepiti.

Složno složeni

Ovo ne samo da je zabavna aktivnost, već s njom djeca razvijaju i mnoge druge sposobnosti, kao finu motoriku, uče se rješavanju problema, kritičkom razmišljanju, te koordinaciji.  A povrh svega tu je sreća kada spoje puzzle, kao i samopouzdanje koje se time gradi.

Ponos

Igrati se mogu djeca sve dobi, tj., od propisane dobi za Mega Bloks kocke i od kada neće pojesti selotejp i papir sa blokova. Također, djeca mogu (ovisno o dobi) sudjelovati i u kreiranju i izrađivanju puzzli.  Roditelj, naravno, trebaju biti prisutni tijekom igre.  

Leave a Reply