Noć vještica s djecom

Nije do Halloweena. Do veselja je. Do sreće je. Do pozitive. Ako zapali lampice kreative i topline oko srca, onda je to i moj praznik. Ako probudi emociju. Nije do vrsta, roda, nacija. Do zajednistva je.

To je moja definicija blagdana.

Noć vještica je, od kada imam djecu, počela ispunjavati te uvijete. Recka se, boja se, lijepi se, smije se i pjeva.

U ovom postu u pokušat obuhvatiti neke projekte koje smo radili.

  • Spiralni duhovi

Uzmete komad papira. Nacrtate spiralu od unutra prema van koja završava s glavom duha. Nacrtate oči, usta i krenete u rezanje. Uhvatite duha za glavu ili rep i objesite na sobnu svjetiljku, prozor, policu, vrata.

  • Raskošni duh

Od bijelog papira izrežite puno jednakih trakica. Prvu trakicu zalijepite ljepilom u krug i onda nastavite praviti lanac do određene duljine. Napravite nekoliko takvih lanaca. Na papiru nacrtate glavu duha i izrežete. Na donji dio glave zalijepite lance. Objesite na vrata. Djeca obožavaju prolaziti ispod toga.

  • Zombi/kostur/vještica kao lutka za ruku

Ja sam znala ovo i crtati, ali vam ovdje nudim jedan pdf koji sam napravila kao poklon svim pratiteljima bloga. Izrežite bundevu i dva pravokutnika. Presavijte bundevu tamo gdje zubi završavaju, a na poleđini zalijepite ručkice kako je i prikazano na slikama. Nima ćete otvarat i zatvarati usta bundeve.

  • Kosturi
  • otreban vam je crni papir, glava kostura (koju možete naći isto besplatno ovdje) i štapići za uši (cijeli i na različite duljine izrezani). Imate kupiti štapiće i s papirnom drškom, pa molim da date šansu toj alternativi. Jednako je povoljna, a sigurno će se lakše razgraditi kada jednom završi u smeću. Izrežete lubanje i zalijepite na crni papir u gornjem srednjem dijelu. Zatim po želji slažete kosti.

  • Kuća duhova

Ovo sam radila prošle godine tako što sam obojala papir crnim vodenim bojama i pustila da se osuši. Na njega sam nacrtala „ukletu kuću“ s prozorima koji se „otvaraju“ poput šalufa. Napravila sam prozora koliko nas je u kućanstvu (bilo, sad smo +1). Zatim sam izrezala kuću i stavila je na prazan bijeli papir i pažljivo ocrtala okoliš kuće. Također sam na bijelom papiru označila gdje se nalaze rupe od prozora. Zatim sam uslikala sve ukućane sa „strašnim“ grimasama, isprintala i izrezala, te zalijepila na označena mjesta na bijelo papiru. Zatim sam nalijepila kuću i dobila megazabavnu interaktivnu igru za klince 😊

  • Uljna bundeva

Ako imate difuzor oblika na kojem možete zalijepiti tri izrezana trokutića i usta bundeve, onda to učinite. po podes boje, ako imate, stavite narančastu, a u difuzor ubacite ulje naranče, klinčića i cimeta!

Još podosta ideja imate i na mom Instargram profilu pod naglaskom “Halloween”

Leave a Reply